Monday, January 3, 2011

Happy Birthday Arnie...

N3 ini ditujukan khas utk my sis in law yang berada d perak.. 
Hari ini ialah harijadi dia so mau wish dia semoga
murah rezeki.. 
panjang umur.. 
selamat melahirkan anak yang sihat.. 
jantina tak kisah la yg penting semua selamat ok.. AMIN...

Nah gambar kek.. mau makan kek datang kk la.. hehe.. now air asia.. everyone can fly maaa.. hehehe...


Sorotan aktiviti yang lama..

Ermmm.. bulan lalu di atas kesibukan yg teramat sgt so blog ini lama btl tidak berupdate.. so bila ada masa kelapangan ini baru la hati ini senang utk mengupload gmbar di dalam kamera utk tatapan bersama.. so kita mulakan dulu dgn story persidangan kami d beringgis resort.. persidangan tu tak payah cerita detail pun takpa sb mmg mboringkan.. tp yg tidak boring is me and my bff dapat bilik sama2 so kira seronok la jgk.. ptg2 jalan2 pg pantai dan tepi kolam.. kami tidak mandi sb malas mau bawak baju banyak2.. hehe.. kalu aku bawak baju ckup2 jak utk 2 hari.. hahaha..

 siapa pnya anak tu.. itu anak lydia.. femes sdh dia masuk blog aku.. termasuk dua org di atas sebelah kanan tu.. ingat sembarang org blh masuk blog ini ka.. hahaha...
gambar tepi pantai dan tepi kolam.. gambar lompat itu tidak berapa berjaya utk c wati.. salah org yg melompat atau salah org yg ambil gambar tidak pandai.. hahaha.. gambar c darwin n ikhsan pun ada jgk.. wlupun pose dorg tu mcm tiada.. hehe

so habis jak persidangan selama 2 hari tu kami melarikan diri ke grand borneo hotel utk high tea bersama puspanita jabatan.. makan lagi.. rasanya utk 2 hari ni berat aku naik mdadak 2kg oo.. terasa buncit sdh perut ku.. tambah sakit hati lg kalu ada yg tnya kalu aku mgandung.. hahaha.. terus time wekend tu ambil diet mgejut iaitu tidak makan nasi selama 3 hari.. barulah turun kembung perut aku tu.. hahahaha.. 


bergambar bsama2 ahli puspanita.. org lama jabatan.. kira aku sm wati jak la yg baru. kunun la perasan baru.. ya la.. baru 3 tahun maaaa... hehehehe...

so apa yg aku dapat last2.. of coz la cabutan bertuah.. hehe.. kira btuah jgk la sb besar hamper ni.. hadiah dia suma makanan.. so kesukaan la mr hubby sb dia blh ikut mgayas sama.. huh!!

3.1.11 mula masuk kerja dgn semangat baru.. so aku ajak la my bff makan dtempat fevret ku.. lgpun dia blm pernah makan nasi ayam penyet ba.. sesuai utk org yg nda bnyak makan nasi tp ayam pnya la besar.. puas ati sama harga dan tempat yg selesa.. macam mau tidur lps makan tu.. tidak ketinggalan darwin ikut skali.. kira kami pnya bodyguard la dia ni.. tp kalu ada apa2 hal, mcm aku dapat bayangkan dia yg lari dulu.. tinggal aku sm wati yg melopong mulut.. hahahaha.. pnya jauh imaginasi aku tu.. hehehe.. 
kepada sesiapa yg belum lg rasa nasi ayam penyet ni kamu pg la kesana.. blm tau tempat? tnya la ba sama aku.. org cakap malu tnya sesat jalan.. hehehe...
makin banyak sdh gambar kita dua org kan... (harus diingatkan soalan c wati yg dulu mengomen tiada gambar dia d blog aku) tp aku mau tnya jgk.. ada ka gambar aku d blog mu... hahahaha...
ermmm... ckup stakat ini gambar yg aku mau share sama kamu.. ada aktiviti baru barulah upload lagi.. so tunggu for the next n3 ok... daaaaaa

Sunday, January 2, 2011

Happy New Year..

1.1.11 tarikh yang keramat.. so mcmana kamu suma sambut tahun baru? ada yg pg coutdown? ada yg bbq? ada yg lepak2 dluar? ermmm tahun ni aku nada myambut tahun baru.. jam 10 jak terus masuk tdur sama baby qisya.. hahaha.. langsung tiada feel mau myambut.. sb bagi aku, rasa dia tu ttp sama wlupun tahun baru so no feel la.. tepat jam 12 tghmalam, tbangun sb tdengar bunyi mercun yang kuat.. lama pulak tu.. tp malas pulak mau tgk tingkap..so sambung tidur balik.. hahahaha.. pnya buruk perangai itu..

Baby qisya demam rupanya ari pertama tahun baru.. tp tiada la teruk sgt sb naik sikit jak panasnya.. pastu pandai turun naik plk demam dia tu.. mgkin sb aritu dia tkena hujan sikit kot.. mak dia ni pun satu.. bukan mau kasi beli topi yang baru utk anaknya.. bukan apa pun, ayah dia cakap qisya nampak mcm lelaki kalu pakai topi.. adakah???

Bercerita pasal azam tahun ni?? ermmmm tahun lalu pun aku nada azam so apa pulak uniknya tahun ni utk aku pnya azam.. hahaha.. apabila diimbas tahun lalu mgkin ada satu yg aku rasa bangga utk myatakan bahawa tiada satu MC pun aku ambil sepanjang tahun 2010... alhamdulilah, Allah memberikan aku kesihatan yang baik sepanjang tahun lalu.. bukan aku tidak demam tp aku datang jgk kerja sb takut kerja yg aku tanggung tu terbeban dgn org lain.. kesian plk dorg buat kerja yg dorg nda tau..

So azam aku tahun ni, harap2 aku meneruskan dengan cita2 utk tiada MC? boleh ka tidak ooooo... ermmm mngkin ada sebab munasabah sb tahun depan aku mau mengandung dan beranak.. hanya org sekeliling yg pernah nampak aku mengandung tahu betapa seksanya aku masa mengandung... muntah d mana2 saja.. dgn pening2 lalat lagi.. dgn nada mood lagi.. mood mau berwangi2.. mau berbedak2.. mau berlipstik... hahaha.. org sekelilingku merasa seksa skali melihat rupaku.. aku rasa ada yg muntah bila tgk muka ku time mengandung.. hahaha.. sungguh2 menyeksakan kan? kamu yg baca pun terasa seksa.. hahaha...

So apa yg diharapka utk tahun ni? tahun ni genap 3 tahun aku bekerja dan akan memilih opsyen pencen OK.. so wang KWSP itu utk apa? of coz la utk saving dan belanja sikit2.. belum ada idea lg tp yg pasti kami sekeluarga akan bercuti di mana2 utk menikmati duit yg dikumpul d KWSP itu.. hahaha.. ya la ba, kamu penat2 kerja kan, takkan la tak mau bcuti utk enjoy sikit saving kamu d KWSP itu.. hehehe... aku harap tahun ini akan bertambah baik... kerja akan lebih produktif.. dan keluarga ku.. oh keluarga ku.. aku akan meyayangi ayah dan qisya sampai bila2...

Tuesday, December 14, 2010

Sale At Mothercare 50%

N3 kali ni dtulis utk promote kedai Mothercare d KK Time Square.. kepada kawan2 yg ada anak tu boleh la singgah sekejap d sana utk tgk2 baju yg boleh dbeli utk harga yg amat bpatutan kalu pandai cari la.. skrg ni dorg ada sales sampai 50%.. kira berbaloi jugak la.. aritu pas kerja luar singgah sekejap d sana utk tgk2 konon.. ekceli niat d hati mau kasi cari my baby qisya jeans & t-shirt.. c qisya ni blm lagi ada jeans & slalu pakai gaun sahaja.. tp nda semua aktiviti riadah kami sesuai dgn gaun.. hehehe.. so setelah puas mcari & mbanding harga so terambil jugak la jeans & t-shirt lengan pendek & lengen panjang..

Ini t-shirt lengan panjang... ada diskaun 50%.. pastu ada 3 helai lagi.. Worth It!!
1st jeans baby qisya.. ada diskaun 50% jugak.. susah juga mau carikan dia jeans ni.. sb kalu ada yg ok, ayah dia pulak tidak bekenan.. huhuhu.. nasib baik ini dia suka.. hehe
t-shirt lengan pendek.. boleh pakai ngan jeans tu.. matching jgk la.. diskaun 50% ada 3 helai.. kira dalam sehelai harga RM12 pastu brand mothercare lagi.. hehehe

So kawan2 yg ada anak tu boleh la singgah pg Mothercare cari baju utk anak kamu tu.. sales sampai 31hb ni..

Monday, December 13, 2010

Surprise 4 My Hubby

Ehem.. Ehem... Whats in the Red Box????

Ini surprise 4 my husband.. sb dia tiada blog so berani la post gambar ni hehehe.. Apa yg ada d dalam.. Esok adalah jawapannya.. hehehe.. yg penting bukan baju ya (disebabkan hubby slalu bising kalu aku belikan dia baju.. ceh!!!) so hadiah kali ini adalah kelainan utk dia.. hehehe...hadiah utk befday dia.. lambat sdh kan mau bagi.. tp sb belum ada idea ba.. hehehe.. sori sayang... hehe

Wekend yg seronot!!!

Ermmmm... apa yg tjadi time wekend baru2 ni.. tak lain tak bukan ialah jabatan kami ada hantar wakil utk perlawanan futsal anjuran SUP.. 8 org satu team dan yg dhantar hanya satu team sahaja sedangkan lain2 jabatan dapat menghantar sampai 10 team!!! pelik betul la.. mana pergi semua lelaki audit ni.. adakah sdh pupus atau sdh djamah usia.. hehehe.. kalu ditengok senarai nama kakitangan jabatan tu mmg la boleh dibilang pakai jari kaki sahaja org2 yg boleh bermain futsal.. hahaha... so keputusannya ialah, jabatan kami tidak mara ke pusingan seterusnya sb hanya 2 team syg mempunyai markah tertinggi di dalam kumpulan dapat mara ke pusingan seterusnya.. nama team futsal kami KESKAS FC.. adoiii nama team ka lg tu.. hahahaha... nda macho langsung.. cuba kamu cari nama team lain mgkin ada ong d situ utk menang.. hahaha.. 1st & 2nd lawan dorg kalah, kali ke 3 seri dan 2 permainan akhir menang.. mgkin sdh mdapat keserasian dsitu.. dorg ni harus dilatih setiap mggu kalu mau jadi team yg power.. tp dsebabkan komitmen masing2 mau dapat seminggu skali main pun susah.. hahaha.. so mmg patut dorg tu kalah.. wakakakakaka... pnya la jahat.. DIE la kalu mcm ni.. so mari kita tgk gambar2 dorg...

Makanan telah dsponser oleh AJK Makanan.. Menu pagi tu mee goreng, ayam goreng, sosejk goreng & roti kawin.. habis dibedal oleh dorg suma... Org yg injured lebih makan pulak aritu.. hahaha.. Gambar sebelah kanan paling bawah tu la ba.. sdh la pakai legging, pakai lg kasut pink.. DIE!!! hahaha
Semua nampak sugul sb kalah jak dgn 2 perlawanan awal.. skrg ni tgh atur strategi..
Time ni dorg lawan team blue fin.. 5-0 dorg pnya skor.. cayalah.. hehehe
Pas habis tgk dorg main futsal, aku balik umah pastu ajak husband pg makan.. so kami try makan d tempat baru.. D'KL nama tempat tu.. D Kampung Likas yer.. hahaha.. menu dia ada ciri2 masakan jawa gitu.. so my husband try makan nasi ayam penyet dan aku order nasi bakar.. ermm nasi yg dibakar d dalam daun pisang bersama daun cemangi, serai dan tempe.. sound delicious.. hehe.. side dish gado-gado dan tauhu telur.. so SEDAP!!!

 boleh pilih tempat mau makan.. kalu masuk dalam boleh bersila..kalu di luar duduk d kerusi.. siapa ada lemak terlebih mmg tidak sesuai kalu mau bersila.. hahahaha
Mr. Hubby sibuk tgk menu.. nda tau mau pilih apa la tu.. haha
Inilah yg kami order.. nice kan!!


So ari Ahad tu, ermmm kami ni plan mau bawa baby qisya la jalan2 sb rasa bersalah kali tinggal dia ari sabtu tu seharian d rumah neneknya.. hehehe... bukan slalu kan qisya.. hehehe.. so kami pg la 1B..kasi naik dia tu kereta yg boleh gerak2.. habis jgk la rm3.. hahahaha...

 Pas puas kasi main dia.. jalan2 pg parkson.. ermmm something smell good.. ekceli ada pengakuan mau buat ni.. time mengandung n pas bersalin smpailah qisya 1 tahun, aku mcm nda berapa suka pakai minyak wangi.. mgkin sb bau2 dia tu la kan.. so bila jalan2 d parkson terpandang ngan botol minyak wangi yg berbentuk diamond.. wow so cantik ooo.. bila suruh tu salesgirl bagi cuba bau, terus aku terpikat ngan baunya.. lagipun beli minyak wangi free lotion yg harga RM150++.. kira worth it la jgk kan.. so inilah dia minyak wangi baru aku selepas tlalu setia ngan jenama versace.. hehehe

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@@@@
@@@@@@@@@@
@@@@@@@@


Lady Million by Paco Rabanne

Thursday, December 9, 2010

Dinner at New York New York & More Present

Ermmm... what this??? ada bakul hadiah utk my baby qisya la.. from mamabulat to my baby qisya.. thank u auntie.. dapat lagi gaun yg boleh d pakai utk jalan2.. hehe.. aritu ada nampak gaun tu dijual n dalam hati mmg mau beli cuma tidak kesempatan utk membeli.. mcm tau2 jak  kawan ku ni.. hehe


Jeng..Jeng.. Jeng.. smlm mau balik tiba2 ada lagi dapat hadiah from my SA.. Thanks la sb bagi hadiah tu.. walaupun... ulang lagi skali.. walaupun aritu ko lupa mau wish ok... 
Sudah banyak kali aku dgr komen n gambar2 yg diambil oleh kawan2 yg sdh try makan d New York New York, 1 B.. so hati ini teringin skali mencuba bagaimana feel n rasa makanan d sana.. ermmmm... not bad la taste dia.. tapi kena la pandai order.. tidak seperti hubby ku yang tlalu lama memikirkan untuk makan apa.. sb apa yg dia cari iaitu nasi mcm tiada pulak dia jumpa.. hehehe.. so apa yg diorder mlm itu ialah :-
Aku order alfredo spagetti roasted chicken n my hubby order juicy beef with mashed potato.. pastu side dish adalah pizza pepperoni.. rating dia bagi *** la.. my spagetti sedap but tu pizza n beef not so much.. but will be back utk cuba dorg pnya burger.. 
Minuman aku order bloody eyeballs n my hubby order root beer float.. my hubby pnya minuman lg sedap dr mine.. ermm next time la baru order.... bila la tu next time ahhh.. hehehe.. so pas makan tu kami chow sb baby qisya berteriak jak d dlm restoran tu membuatkan kami mjadi perhatian oleh org d sana.. adoiiii!! something budak ni blh buat gerigitan.. so tiba masa kami bgambar ngan pokok2 krismas d 1B.. so cantik la dorg pnya deko.. I Like!!


Pas bgambar d pokok krismas, tiba la masa utk pg cari hadiah utk my befday dari my hubby.. lambat btl dia mau hadiah.. pastu hadiah kena pilih sndri sb takut masing2 nda suka ngan pilihan sndri.. boleh ka begitu.. hahaha.. so nti hubby pnya hadiah dia pilih pastu aku bayar.. adoi!! nda romantik langsung ba.. so i introduce u with my new shoes.. mggu depan boleh pakai time high tea puspanita.. hahahaha!!!



@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@@@@

@@@@@@@@@@



kepada my jely fish n anak ikan cCapiq n CPPQ yg masih berfikir2 mau cari hadiah tu.. pg la kamu ke vincci n cari la kasut saiz 7.. hahahaha.. kidding!!!